Flitser ontpopt zich tot ware verkeerscrimineel ( 319,- aan overtredingen!)Datum van foto's: donderdag 10 oktober 2002
Tijdstip: 10:25 - 10:50 uur


Ik was op weg naar deze melding via de Quickchat RADAR ZH N209 (N11 ri Hazerswoude Dorp) thv hmp 23.4 toen ik onderweg ook deze melding nog tegenkwam RADAR N11 LEIDEN RI BODEGRAVEN THV 3.2 GROENE WAGEN (REMCOV).

Na de Quickchat melding te hebben gecheckt (wilde zien of ze weer op dezelfde naaiplek stonden als in deze repo (Radar tussen Boskoop en Benthuizen met tijdelijk verlaagde limiet) ben ik via Hazerswoude-Dorp en de oude N11 weer teruggereden richting Hazerswoude Rijndijk om bij de Grote Polder weer opnieuw de N11 op te draaien richting Alphen a/d Rijn om nog wat meer plaatsen te spotten.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Toen ik echter bij de N11 controleplek aankwam zag ik echter een spectaculaire hoeveelheid rook onder de groene Caddy met het kenteken 59-VS-FG vandaan komen. Was een automobilist zo boos dat hij deze groene Caddy in de fik heeft gezet? Nee, hij bleek gewoon vanaf de parkeerhaven weer de N11 op te rijden op milieuvriendelijke wijze. Blijkbaar zat de zware klus er weer op voor het moment.
Aangezien het niet uitgesloten was dat hij (grijs haar, en volgens mij ook een bril) het Groene Hart op een andere plaats onveilig ging maken, besloot Superkoerier de achtervolging in te zetten. Zijn rijgedrag deed mij al snel herinneren aan de beruchte uitzending van Peter R de Vries.

In plaats van de toegestane 100 km/h rijdt deze verkeersveiligheidsvriend zo tussen de 110 en 120 km/h. Aangezien volgens J.Spee mijn snelheidsmeter een afwijking van 3% heeft, plus dat de eerste 3 km/h gematst wordt, hebben we het hier over een snelheid tussen grofweg 104 en 114 km/h. Een bekeurenswaardige snelheid dus!
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Tot mijn stomme verbazing rijdt deze flitsende held even later ter hoogte van De Schans (toegestaan 70 km/h) gewoon stug door met 110 km/h! Zelfs als we de standaard 6 km/h aftrek eraf halen, dan rijdt deze verkeerscrimineel 34 km/h te hard! Volgens de boetebase kost zo'n geintje 187 EURO.

En dan te bedenken dat men hier regelmatig staat te laseren onder het mom van verkeersveiligheid. De bestuurder van deze groene Caddy zet dus wel met droge ogen automobilisten op een recht stuk waar je maar 100 km/h mag op de foto, maar rijdt zelf wel 34 km/h te hard over een stuk weg waar het risico op een ongeval stukken hoger is. Vreemd, heel vreemd!
"Dan zal hij wel op weg zijn geweest naar een spoedgeval" krijgt men dan als commentaar te horen van ene Bertje Woudenberg. Waarschijnlijk moest deze persoon dan heel hard naar het toilet, want de rit eindigt bij het basisstation in Ter Aar. Al die snelheidsovertredingen zijn dus totaal voor niets geweest, want een hogere snelheid leidt vrijwel nooit tot ergens wezenlijk eerder arriveren dan wanneer men zich aan de maximumsnelheid houdt. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Op het stukje weg van de N460 naar Ter Aar heb ik ook nog gezien dat de bestuurder van deze groene Caddy op +/- 5 meter achter een grijze Ford Focus heeft gereden met een snelheid van 75 km/h. Als we de 2 seconden regel aanhouden, zou de groene Caddy tenminste 40 meter afstand moeten houden bij deze snelheid. Het leek er meer op dat de bestuurder van de groene Caddy de kwart seconde regel hanteerde. De boete daarvoor zou 132 EURO zijn.

Het totale boetebedrag (en dan zien we de eerste overtreding door de vingers omdat we zo aardig zijn) is daarmee gekomen op 319 EURO voor de bestuurder, die op 10 oktober 2002 rond 10:30 uur in de groene Caddy met het kenteken 59-VS-FG rondreed. Echt iets om trots op te zijn mannen van het korps Hollands-Midden!

Als de bestuurder van de groene Caddy sportief is maakt hij symbolisch de helft van dit bedrag zijnde 159,50 over naar rekeningnummer 3086.43.615 t.n.v. Flitsservice.nl in Dronten. Wij zullen er dan zorg voor dragen dat dit geld terechtkomt bij een goed doel. Zij kunnen het veel beter gebruiken dan de staatskas waaraan wij veelvuldig mogen doneren. Wees eens sportief!


Tekst en foto's: Superkoerier


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht