Geen flitsers tussen Almelo en Borne, maar gewoon een onderzoek naar verkeersdrukte

 

Flink wat automobilisten trappen deze dagen hard op de rem, als ze over de N743 tussen Borne, Zenderen en Almelo rijden. Dat bestuurders hun snelheidsmeters angstvallig in de gaten houden, is te wijten aan raadselachtige zwarte kasten en camera’s die aan lantaarnpalen langs de weg bevestigd zijn.

Wie de afgelopen week stiekem toch wat te hard heeft gereden, hoeft zich echter geen zorgen te maken. De apparaten hangen er namelijk niet om te snelle passanten vast te leggen. De camera’s flitsen niet, maar monitoren de verkeersstromen in en rond de gemeente Borne. Onder meer de aantallen auto’s worden bijgehouden en middels kentekenherkenning is te zien waar automobilisten naartoe gaan en van welke wegen ze gebruikmaken.

Nieuwe wegen
Borne is de laatste jaren volop bezig met de aanleg van nieuwe weggedeelten in en rond het dorp. Vandaar dat de gemeenteraad in het verleden een voorstel aannam om bij te houden hoeveel mensen daadwerkelijk gebruik maken van deze wegen. De komende jaren hoopt de gemeente ook werkzaamheden in gang te zetten voor een nieuwe weg tussen Almelo en Borne, mits de financiering daarvoor rondkomt.

Op basis van resultaten van het verkeersstromenonderzoek bepaalt de gemeente of er eventueel meer maatregelen op infrastructureel gebied nodig zijn.

Op dit moment zijn er metingen op onder andere de N743 bij Almelo, de N744 uit Albergen, Weerseloseweg, Bornsestraat, Deldensestraat, De Kluft en Bornerbroeksestraat. Naar verwachting volgt er over twee jaar nog een onderzoek, aangezien dan de verbindingsweg aan de westkant van Borne gereed is.

 
 
Bron: Tubantia
 
  8-5-2019  


|

FlitsKaart