Trajectcontrole op Vogelweg N706 van start

 

Vol trots kondigt de wegbeheerder van de N706 Vogelweg de start van de trajectcontrole aan. Op 7 september gaat het los. Een onbegrijpelijke trajectcontrole, als het om verkeersveiligheid zou gaan. Voor de financiĆ«n is deze lokatie zeer begrijpelijk. 

Er wordt namelijk structureel harder dan de limiet van 80 gereden. Volgens de lussen in de weg zou dit op 100 km/u liggen. De meeste automobilisten rijden ook deze snelheid. Deze weg is een lang, bijna recht stuk weg waar 80 een slaapverwekkende snelheid is. De ongelukken die er met hoge snelheid gebeurd zijn, daar reed de veroorzaker echt fors en fors te hard op een weg die enorm hobbelig was. Niet de automobilist die op een nette alerte manier 100km/u rijdt. Dagelijks

Er gebeuren zelden ongelukken op deze weg en al helemaal niet op de trajecten die gekozen zijn. Als het om de veiligheid zou gaan zou je de trajectcontrole juist voor en na de kruising met de Roerdompweg (N705) plaatsen zodat op de kruising er 80 gereden wordt. Waar lompe automobilisten uit de richting van Zeewolde de auto 'm nog net voor automobilist uit de richting Dronten voor gooien.

Nee, daar kan je weer te hard. En dat zie je ook gebeuren dat iedereen naar de trajectcontrole weer versneld naar rond de 100 km/u.

Het is onbegrijpelijk dat de wegbeheerder deze trajecten heeft aangewezen voor een trajectcontrole. Het heeft niets met verkeersveiligheid te maken, er gebeuren nauwelijks ongelukken. Het was juist een heerlijke weg om een stuk te rijden zonder zorgen, zonder drukte (buiten de spits, die steeds drukker wordt). Das war einmal.Een lege Vogelweg. Levensgevaarlijke snelheid


 
 
Bron: Flevowegen.nl
 
  2-9-2020  


|

FlitsKaart