Trajectcontrolesysteem tussen Wolvega en Oosterwolde 17 augustus actief

 

Maandag 17 augustus gaat de trajectcontrole op de N351 tussen Wolvega en Oosterwolde handhaven. Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het vierde van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt.

Trajectcontrole op N351 van start
Op de N351 tussen Wolvega en Oosterwolde geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject (Flitsservice: Wat natuurlijk flauwekul is. Je belandt niet spontaan tegen een boom, omdat je wat harder rijdt). De trajectcontrole moet de N351 veiliger maken. De trajectcontrole loopt van Oldeberkoop tot Nijeholtpade, in beide richtingen.

Trajectcontrole
Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Twintig N-wegen
Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Daarna volgden de N787 en de N639. Het trajectcontrolesysteem op de N351 is de eerste trajectcontrole in Friesland. De andere zestien systemen worden nog getest en gaan later dit jaar in handhaving. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.

 
 
Bron: Openbaar Ministerie
 
  19-8-2020  


|

FlitsKaart