Foute flitsboetes door LED-verlichting op auto's1269x

"Hoera! Er is nog een manier om onder die vervelende flitsboetes uit te komen: Gooi het op de LED-verlichting van je auto. Er bestaan flitspalen die daar namelijk niet mee om kunnen gaan."

Althans... Dat kopt het kleine autobroertje van Geenstijl/De Telegraaf.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Journalisten dienen aan waarheidsvinding te doen maar tegenwoordig wordt dat maar al te vaak achterwege gelaten. Daarom scheppen wij maar even wat duidelijkheid over waar het hier nu eigenlijk om gaat. Het gaat dus over Lichtschranke. Een meetmethode gebaseerd op licht. In de beginjaren van dit millennium beter bij ons bekend als de Optospeed.


Optospeed gespot in DuitslandDit heeft dus helemaal niets te maken met Duitse flitspalen. Alle Duitse flitspalen werken met lusmetingen of met radar, identiek als bij ons. Ook op Duitse mobiele snelheidscontroles is dit artikel vrijwel niet van toepassing aangezien de meeste Duitse mobiele controles *niet* met deze apparatuur worden uitgevoerd. Het is maar de vraag hoe vaak de Optospeed in Duitsland nog ingezet wordt. Vermoedelijk zeer beperkt.

Als je dus reageert op een Duitse flitsboete met een lulverhaal over LED verlichting wat in 99 van de 100 gevallen niet ter zake doet dan hangen ze je brief lachend apart bij de anderen aan de muur en krijg je wederom een nieuwe uitnodiging thuisgestuurd om lekker te betalen.

Als je een Duitse flitsboete hebt kun je beter -zoals gebruikelijk- te rade gaan bij ons schitterende forum.

Auf wiedersehen!

Bron:  Autobahn.eu

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram