Let op deze aanhanger bij de zuidelijke ringweg: hij flitst

 

Wie straks op de zuidelijke ringweg bij de stad Groningen het gaspedaal wat te diep intrapt, loopt de kans geflitst te worden vanuit een aanhanger. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat daarnaast ook testen met een mobiele flitspaal.

Ze worden ingezet bij wegwerkzaamheden langs de zuidelijke ringweg. Het OM hoopt dat door de inzet van de flitsers het aantal verkeersovertredingen daalt, waardoor wegwerkers veiliger kunnen werken.


'Grote prikkel voor weggebruikers'
'Dit controlemiddel kan heel flexibel ingezet worden', zegt Achilles Damen van het Openbaar Ministerie. 'Als het steeds op een andere plek staat, is er een grote prikkel voor weggebruikers om zich netjes aan de snelheid te houden.'

Test start vrijdag
Vanaf vrijdag wordt het systeem met de aanhanger getest, maar dan worden nog geen boetes uitgeschreven. Vanaf eind februari is dat wél het geval als de mobiele flitspaal in gebruik wordt genomen. De controle wordt vooraf aangegeven. De proef loopt tot eind maart.

Getest in Limburg
Eerder werd het systeem onder meer in Limburg getest, langs de A76. 'De ervaringen daar zijn positief. Mensen zien het opzichtige ding en passen hun snelheid aan', zegt Damen.
 

 

Waarschijnlijk gaat dit type aanhanger gebruikt worden

 

 
 
Bron: RTV Noord
 
  2-6-2019  


|

FlitsKaart