Raalter bedrijf krijgt versterking in kruistocht tegen flitspaal 3552





 

Opnieuw stelt Lips Plus zich bij de kantonrechter in Almelo te weer tegen snelheidsovertredingen die zijn gemeten door flitspaal 3552. Een ander bedrijf uit Raalte, Klink-Nijland, sluit zich daar vanmorgen bij aan. Volgens de bedrijven zou de paal flitsen terwijl er helemaal niet te hard wordt gereden.

Ook Klink-Nijland voelt zich onheus bejegend vanwege bonnetjes die door deze flitspaal zijn veroorzaakt. In totaal drie in getal, samen goed voor 173 euro boete. Lips Plus moest voor zijn laatste drie bekeuringen 220 euro aftikken.

Moeilijk
Alfons Schotman, bedrijfsmanager van Lips Plus, beseft dat hem een moeilijke missie wacht. De specialisten van ITAS Systems kunnen volgens hem geen keihard tegenbewijs leveren. Als zij beschikken over de grote bestanden van een geijkte tachograaf, kunnen zij exact berekenen hoe hard een vrachtwagen reed bij het passeren van flitspaal 3552.

Deze bestanden zijn volgens Schotman echter al lang overschreven en dus voorgoed voor de samenleving verloren gegaan. Dat komt omdat de capaciteit van een tachograaf beperkt is. Vergelijkbaar met Ampex-banden van oude televisieseries als ‘Ja zuster, nee zuster’, die ook zijn hergebruikt. Slechts flarden daarvan zijn bewaard gebleven. Ja zuster, nee zuster leeft verder slechts voort in het collectief geheugen.

Vreemd
Schotman moet het op het matje voor de kantonrechter stellen met minder nauwkeurig tegenbewijs, zoals gegevens van het voertuigvolgsysteem. Ook zal hij beargumenteren dat het vreemd is dat de flitspaal een hogere snelheid meet dan waarop de begrenzer van de vrachtwagen is afgesteld.

Schotman stelt dat er bij de herijking van flitspaal 3552 op 6 juni 2018 iets niet goed moet zijn gegaan. Want sindsdien wordt de Raalter wasserij overspoeld door bonnetjes, liefst negen in getal. Vóór de herijking hadden chauffeurs van Lips Plus daar nooit een bekeuring vanwege te hard rijden gekregen, beweert Schotman bij hoog en bij laag.

Hij trok eerder aan het kortste einde bij de kantonrechter in Almelo, die oordeelde dat de eerste zes bonnetjes terecht zijn gegeven. Deze kostten de chauffeurs van Lips Plus al met al 300 euro.

 
 
Bron: De Stentor
 
  17-1-2019  


|

FlitsKaart