Ruim 5600 hardrijders hoeven boetes niet te betalen vanwege politieacties

 

Ruim 5600 automobilisten in Oost-Brabant zijn de afgelopen weken goed weggekomen. Ze werden allemaal gekiekt door een flitspaal of mobiele flitser van de politie. Toch krijgen ze geen boete thuis, want agenten hebben de foto's verwijderd vanwege de politieacties.

"We hebben tot nu toe 5638 foto's verwijderd", zegt Willie Deijkers. Hij is politieagent en zit nu in het regionaal actiecentrum van de gezamenlijke politiebonden. "Laten we er vanuit gaan dat het gemiddeld om een boete van vijftig euro gaat. Reken maar uit hoeveel dat de Staat kost."

Betere cao
De politiemedewerkers voeren actie omdat ze een betere cao willen. "We willen betere arbeidsvoorwaarden. Mensen zijn overbelast en vallen om. De werkdruk ligt ontzettend hoog en we hebben een structureel arbeidstekort", vertelt Deijkers.

Toch is het volgens hem geen goed idee om nu eens te testen hoe hard je auto eigenlijk kan. "Niet elke agent doet mee aan de acties. Ook worden grove overtredingen niet verwijderd. Die mensen krijgen wel gewoon een bekeuring."

 
 
Bron: Omroep Brabant
 
  24-8-2018  


|

FlitsKaart