Twintig N-wegen krijgen trajectcontroles





 

Op nog eens negen N-wegen in heel Nederland komen trajectcontroles om de verkeersveiligheid te vergroten. Eerder werden al trajectcontroles op elf N-wegen bekend gemaakt. Het Openbaar Ministerie verwacht dat alle 20 installaties in 2019 aan zullen staan.

N-wegen zijn vaak provinciale wegen, met veel verkeer en verkeersongevallen. Uit analyses is gebleken dat juist op deze wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Daarom treffen wegbeheerders, politie en OM maatregelen op het gebied van de infrastructuur, educatie en handhaving. Met het plaatsen van 20 trajectcontroles in heel Nederland intensiveert het Openbaar Ministerie de handhaving op deze wegen.

Bij de keuze van de locaties is, in overleg met de politie, gekeken naar meerdere factoren; het ongevalspercentage, het aantal snelheidsovertredingen en de risicofactoren.





In de periode eind 2018 tot en met eind 2019 worden alle 20 trajectcontroles gefaseerd geplaatst en aangezet. Het zijn flitspalen die met elkaar gekoppeld worden, waarbij de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand wordt vastgesteld. Het gaat om wegen met een maximum snelheid van zowel 80 als 100 km per uur.

Kaart met locaties (PDF)

 

 

 

 

 

 
 
Bron: OM
 
  20-12-2017  


|

FlitsKaart