Veroorzaker Duits ongeluk met vijf doden wilde flitspaal ontwijken374x

Een dodelijk ongeluk bij de Duitse stad Stolberg vlak voor Kerst, blijkt te zijn veroorzaakt doordat een bestuurder een snelheidscontrole wilde omzeilen.

De 20-jarige man reed op 22 december met hoge snelheid op een weg waar 70 kilometer per uur was toegestaan. Om aan het radarsysteem te ontkomen, reed hij een stukje op de andere rijstrook, zegt de politie na een onderzoek.

Op die rijstrook kwam een tegenligger aanrijden, die om een botsing te voorkomen uitweek naar links. Op dat moment trok ook de 20-jarige bestuurder de auto weer naar de rechterrijstrook, waardoor de auto's frontaal op elkaar klapten.

De tegemoetkomende auto vloog in brand en de inzittenden, een moeder en twee kinderen van 16 en 17, overleefden het ongeluk niet. In de auto van de snelheidsduivel kwamen twee passagiers om het leven van 21 en 22 jaar oud.

De chauffeur ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Bron:  NOS

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

In Duitsland staan inderdaad veel flitspalen die op lussen werken. Deze lussen zijn alleen gefreesd op de rijstrook waar het verkeer de flitspaal tegemoet komt. Als je je dus op de andere rijstrook bevind wordt je snelheid niet gemeten. In Nederland kwam ht vroeger wel eens voor dat er maar een rijstrook voorzien was van lussen maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Juist vanwege personen die trachten de meting te ontwijken door expres op de verkeerde weghelft te gaan rijden.