Vogeltje gezien, kastje dicht!Datum van foto's:
Tijdstip: 11.45 uur

Rond elf uur deze morgen verliet ik Den Bosch voor de wekelijkse gang naar Tilburg. Dan kom je over de N65, een weg die berucht is vanwege zijn vele snelheidscontroles. Ook vandaag was het weer zover, deze melding kwam om half acht 's morgens al binnen op flitsservice:

RADAR N65 > DEN BOSCH NET VOOR VUCHT 07:33:29

Normaliter zou je niet verwachten dat zo'n controle er na al die uren nog staat. Ik weet inmiddels echter beter. Op de N65 begint men namelijk vaak al rond een uur of 7 's morgens. Deze vaak dubbele controles duren dan tot ver in de middag. Vandaag hadden ze echter wel heel veel materieel en personeel van stal gehaald: Een herkenbare VW Transporter, de Mitsubishi Pajero Pinin, de bekende VW Bora (met actieve radar), twee laserguns, een radar op statief, een motorrijder met vervoermiddel en 6 of 7 surveillanten van het verkeersteam. Hoezo veel? Bij deze controle werd het mij echter niet toegestaan foto's te maken. De motoragent ter plekke vond dat we inmiddels wel genoeg foto's hadden.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Na mijn bezoek aan deze controle op de N65 reed ik even later via de Bosscheweg Tilburg binnen. Aan de rechterzijde van de weg vonden diverse werkzaamheden aan de weg plaats, waarbij de nodige busjes met geel zwaailicht stonden.

Deze 200 meter verder met zwaailichten aan geparkeerde Peugeot Expert herkende ik echter wel als 'niet bij de andere busjes horend'.

Dit is namelijk de 'flitspalen vulauto' van de regiopolitie Midden-West Brabant. Ook hier had de beste man net een RLC-lussenpaal van verse apparatuur voorzien. Op mijn verzoek of ik wat foto's mocht maken voor onze site reageerde hij vriendelijk doch terughoudend. Hij moest daarvoor toch wel even naar zijn baas bellen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Na een korte zoektocht langs diverse kantines (de beste man zat te eten) kreeg hij van zijn baas te horen dat dit niet zo'n probleem was, zij het met de kast dicht. Ze zijn zeker nogal bang sinds ik een ongeijkte radar gespot heb ofzo??? Afijn, bij deze de bijbehorende foto.

Een beetje balen was het natuurlijk wel, ik had u ook graag eens de binnenkant van een RLC-lussenkast met bijbehorende apparatuur laten zien. Helaas, de beste palenvuller heeft z'n best voor me gedaan en dit was alles wat ie voor me kon betekenen. Wie weet volgende keer beter....Tekst en foto's: De Nachtkoerier
Terug naar het reportage overzicht