Waar is de radar in Rijswijk ?Datum van foto's:
Tijdstip: 11.35

Hij staat er bijna iedere dag, een flitser op de Generaal Spoorlaan in Rijswijk, in de buurt van de Boogaard en ten hoogte van de bushalte.
Op 1 Juli was ik het laatste restje van een griepje aan het uitzingen. Na het zien van de volgende melding trok ik mijn winterjas aan, terwijl het buiten 24 graden was, om er op af te gaan:


radar zh rijswijk op de generaal spoorlaan boogaard thv bushalteIk zag de melding rond 11:17, dus de kans was groot dat ze er nog stonden. De vorige keer zag ik op zondag de melding pas twee uur na publicatie, maar ben er destijds toch op afgegaan. Deze keer trof ik hetzelfde tafereeltje aan als de vorige keer.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Goed, de rode circel geeft aan waar de bushalte is, aan de overkant is er geen bushalte. Het winkelgebied "de Boogaard" in Rijswijk is links van de weg, een "bejaardenwijk" is aan de rechterkant van de weg. Niet de ergste plek om te flitsen. Ik heb langs alle auto’s gelopen, maar vond er geen één met overrijpe mistlampen. Bovendien was er geen enkele auto waar iemand in zat. De groene cirkel geeft aan wat ik wél heb aangetroffen dat (waarschijnlijk) radarsignaal geeft en tegenover de bushalte staat.

Het gebouw op de achtergrond geeft het al aan, Rijswijk doet aan openvizier controle! Voor een ambtenaar van gelegaliseerde diefstal moet dit uitzicht toch wel sexy zijn. De flitscontrole is dus niet ten hoogte van de bushalte, maar ten hoogte van zijn levensdoel. Het radar signaal lijkt in ieder geval reëel te zijn (bij gebrek aan detector is dit niet vastgesteld), ja je moet ook oppassen, maar flitsservice zit níet in de flitspalen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

En aan de andere kant van de weg staat nog een vriendje, die het nog niet zo ver heeft geschopt. Die ander staat immers dichter bij zijn levensdoel als deze flitspaal.

Als je de buurt niet kent, zou je haast denken dat er veel geflitst wordt op deze stek. Het lijkt eerder zo te zijn, dat er iemand iedere dag langs deze weg komt en iedere dag deze flitspaal opgeeft als radarmelding. In dat geval is het blijkbaar niet duidelijk dat Flitsservice geen vaste palen doet en alleen mobiele controles. Theoretisch gezien kan het best zijn dat ik een mobiele snelheidscontrole net heb gemist. Dat is zeer onwaarschijnlijk omdat vanuit stilstand nauwelijks op snelheid kan komen om ten hoogte van het bushokje op de bon te gaan. Bovendien, wat kan een mobiele controle toevoegen aan de twee palen die er nu staan?Tekst en foto's: DrNomad
Terug naar het reportage overzicht