Politiecontrole: 32 auto's in beslag genomen

 

Bij een controle bij de Maastunnel in Rotterdam heeft de gemeentelijke belastingdienst donderdagavond 25 auto's in beslag genomen.De bestuurders hadden nog voor 41.000 euro aan schulden uitstaan. De rijksbelastingdienst legde beslag op nog eens zeven auto's, waarvan de bestuurders voor 85.000 aan achterstallige belastingen hadden uitstaan. Het betrof een zogenoemde ANPR-controle, automatische kentekenplaat herkenning, die werd uitgevoerd door politie en belastingdienst. Dat maakte de politie vrijdag bekend. Van de bijna 5200 gescande kentekens waren er 97 bekend bij de politie en belastingen. De politie nam vijf radardetectoren in beslag en inde met een mobiel pinapparaat 1400 euro aan achterstallige boetes.


Een automobilist raakte zijn auto kwijt omdat hij voor de zoveelste keer zonder rijbewijs reed. De belastingdienst sloeg een grotere slag door beslag te leggen op 25 auto's. Vijf automobilisten betaalden direct hun schulden ter hoogte van 2500 euro.


De Rotterdamse belastingdienst voert sinds een kort een beleid waarbij autobezitters die in het krijt staan bij de fiscus of bij de Sociale Dienst hun auto kwijtraken als ze niet betalen. De opgelopen schulden bestaan in de meeste gevallen uit niet betaalde parkeerboetes en onroerendzaakbelasting. Bij de Sociale Dienst gaat het om zich niet houden aan betalingsregelingen na bijstandsfraude.

 
 
Bron: RTV Rijnmond
 
  19-8-2005  


|

FlitsKaart