Flitspaal snapt inbrekers in vluchtauto

 

Zwolle/Deventer - Behalve schoensporen, getuigen en geurproeven was er nog méér bewijs tegen een groep inbrekers uit Deventer. Want het trio werd op de vlucht door een flitspaal op de foto gezet.En dús kreeg de 22-jarige G. F. uit Deventer behalve een bon voor te hard rijden ook een dagvaarding. Alleen, de jongeman kwam niet opdagen voor de zitting. Hij werd bij verstek veroodeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.De politie in Deventer deed in februari van dit jaar onderzoek naar meerdere woninginbraken in de regio.
Na de arrestatie van een Deventernaar kwam de politie ook al snel bij F. uit. De opgepakte man wees F. namelijk aan als kompaan tijdens vier autokraken in Deventer, Dieren en Laag-Soeren.BuitgemaaktBij de verschillende kraken werd een grote hoeveelheid spullen buitgemaakt, zoals telefoons, computers, sigaretten geld een een autoradio.
Na een inbraak in Laag-Soeren, op 4 februari, gingen de drie inbrekers er als een haas vandoor. Dat ging niet onopgemerkt, want ze werden onderweg "geflitst" toen ze veel te hard langs een camera scheurden. Na zijn arrestatie gaf F. nog wel een andere man de schuld, maar die bleek voor de politie onvindbaar.
Gezien alle getuigenissen, geurproeven en schoensporen was de zaak voor de rechter zo klaar als een klontje. Omdat F. al drie maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug naar de gevangenis.
Tegen hem was een half jaar gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaarlijk, geëist.

 
 
Bron: Bron:  De Stentor (papieren versie)
 
  31-8-2005  


|

FlitsKaart