Politie Brabant controleert 1750 voertuigen

 

(Novum) - Het politiekorps Midden- en West-Brabant heeft vrijdagavond en -nacht ruim 1750 bestuurders en hun voertuigen gecontroleerd. Rond onder meer de steden Tilburg, Breda en Roosendaal werden veertien roadblocks opgeworpen om woninginbraken tegen te gaan. De actie duurde van 18.00 tot 01.30 uur.

De actie, waar honderd agenten aan meededen, was preventief bedoeld en anticipeerde op de trend dat het aantal inbraken tijdens de wintermaanden doorgaans stijgt. Tevens verzamelde de politie informatie over personen en voertuigen. De politie gaat de gegevens verder onderzoeken.

De politie heeft onder meer vijf kilo vuurwerk in beslag genomen en een gestolen bromfiets. Ook werden twee tieners van 16 en 17 jaar aangehouden in Oudenbosch. Ze hadden eerder op de avond in meerdere woningen ingebroken en werden betrapt met gereedschap, geld en een zaklamp.

Korpschef Paulissen verklaarde tevreden te zijn met de resultaten maar benadrukte dat de politie het niet alleen kan. Hij deed een beroep op de zelfredzaamheid van burgers

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  12-1-2006  


|

FlitsKaart