"Gestraft in naam der verkeersveiligheid!"

 

De Telegraaf, d.d. 3-1-2002, Wat U Zegt:
Het is steeds weer verbazingwekkend waar verkeersofficier Spee zijn gelijk vandaan haalt. Vol overtuiging probeert hij iedereen te overtuigen van zijn gelijk.


Helaas denkt het Nederlandse volk er anders over. De gesloopte flitspalen en de overal aanwezige radardetectoren zijn tekenen dat velen het zat zijn.
Criminelen worden heengezonden wegens plaatsgebrek, winkeldieven krijgen een standje en verkrachters wordt de hand boven het hoofdgehouden. Maar waag het niet boven die marge van zeven kilometer te komen, want in naam der verkeersveiligheid, gestraft word je!De cijfers van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer, nota bene van het ministerie van Verkeer en Waterstaat duiden ook op een totaal ander beeld dan de heer Spee ons wil doen geloven. De meeste doden vallen door geen voorrang verlenen, door rood licht rijden of andere kleinere oorzaken. Helaas maken vele kleine een hele grote.

Slechts 30 van de 1100 doden zijn vorig jaar gevallen als direct gevolg van te hardrijden. De meest onzinnige verkeersregels, zoals zone 30 op doorgaande wegen, alsmede controles op 3-baans snelwegen om 23.00 uur verhogen het onbegrip in een tijd waarin je zelfs moet betalen om met de politie te mogen bellen, waarbij het nog maar de vraag is of er opgenomen wordt. Zet de heer Spee maar eens op een ander onderdeel van Justitie, zodat hij daar een 'zero tolerance'-beleid kan voeren richting drugs, winkeldieven en andere zaken die de samenleving meer kwaad dan goed doen.

Martijn Hurks
(www.flitsservice.nl)

 
 
Bron: Bron: 
 
  1-3-2002  


|

FlitsKaart