Politie stopt peilapparatuur in ingenomen scooters

 

De politie in Amsterdam verstopt elektronica in brommers en scooters die tijdelijk in beslag zijn genomen als wordt gedacht dat de berijders zich met criminaliteit bezighouden. Het gaat om apparatuur bedoeld om in de gaten te houden waar de voertuigen zich bevinden. Dat heeft een woordvoerder van de Amsterdamse politie bevestigd na een bericht daarover van de lokale omroep AT5.

Volgens de politiewoordvoerder is de criminaliteit die wordt gepleegd door scooterrijders ’dusdanig ernstig dat alle geschikte middelen moeten worden toegepast’. Vorige week nog werd alarm geslagen over een groeiende populariteit in Amsterdam van de ’Italiaanse methode’, waarbij scooterrijders ruiten van stilstaande auto’s intikken en spullen van de bijrijdersstoel meegrissen.

Het plaatsen van elektronica is volgens de politie een probaat middel om criminaliteit door scooter- en brommerrijders tegen te gaan. Volgens justitie is de werkwijze van de Amsterdamse politie geoorloofd.

Op AT5 is te zien hoe een jongen een elektronisch apparaat uit zijn scooter heeft gesloopt. De jongen was het ding op het spoor gekomen nadat een vriend bij onderhoud aan zijn rijwiel ook een dergelijk apparaat tegenkwam. Volgens door AT5 aangehaalde deskundigen gaat het inderdaad om een zogeheten peilbaken dat signalen kan doorgeven over de plek waar het apparaat zich bevindt.

De politie wil niet zeggen of het middel is toegepast bij meer dan deze twee scooters. "Over de omvang van dit project doen we geen uitspraken", laat de zegsman weten. "Maar wij zetten alle legitieme middelen in om criminaliteit aan te pakken."

Video van AT5

 
 
Bron: www.nieuws.nl
 
  27-10-2008  


|

FlitsKaart