Straf motoragent voegt niets toe

 

De motoragent en de pizzakoerier die in februari met elkaar op de vuist gingen in het zicht van een bewakingscamera, worden daarvoor niet bestraft.

Hoewel de agent en de bezorger rake klappen uitdeelden, vindt het Openbaar Ministerie dat ze niet voor de rechter hoeven te verschijnen.

De vechtpartij ontstond nadat de motoragent de pizzakoerier in Rijswijk had bekeurd voor een verkeersovertreding. De agent nam de koerier mee naar de pizzeria toen bleek dat de man zich niet kon legitimeren.

Toen de pizzabezorger met zijn lange postuur de kleinere agent vervolgens shorty (kleintje) noemde, kon de politieman zich niet meer beheersen. Hij deed zijn handschoenen uit, zette zijn helm af en gaf de koerier een paar stevige duwen.

Het duw- en trekwerk mondde vervolgens uit in een flinke vechtpartij, waarbij over en weer vuistslagen werden uitgedeeld. De motoragent liep hierbij een hersenschudding op, de pizzakoerier kwam er vanaf met twee blauwe ogen. Beide vechtersbazen deden aangifte van mishandeling.

De vechtpartij werd vastgelegd door een camera op de gevel van de pizzeria. Om aan te tonen dat de koerier de vechtpartij niet was begonnen, overhandigde de pizzeria de beelden aan het AD. De publicatie van de beelden op www.AD.nl leidde tot honderden reacties. Zowel de agent als de koerier kreeg veel kritiek.

Het OM vindt dat de pizzakoerier zich niet schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. Hij had het recht zich te vHoewel de agent en de bezorger rake klappen uitdeelden, vindt het Openbaar Ministerie dat ze niet voor de rechter hoeven te verschijnen.

De aangifte tegen de agent wordt eveneens geseponeerd omdat hij door de vechtpartij twee weken arbeidsongeschikt raakte. ,,Een extra straf voegt niets toe,’’ aldus een woordvoerster van het OM. ,,De agent heeft een goede staat van dienst, maar gebeurtenissen eerder die dag, in de privésfeer en in de werksfeer, hebben vermoedelijk tot deze reactie geleid. Dat is niet de reden voor het sepot, maar wel een verklaring voor zijn gedrag.’’

Video Algemeen Dagblad

 
 
Bron: AD
 
  14-11-2008  


|

FlitsKaart