Zorgen over ongelukken op toerit van de A17 naar de A16

 

Er komt een onderzoek naar de verkeersveiligheid op de toerit van de A17 naar de A16 op het verkeersknooppunt Klaverpolder bij Moerdijk. Dat wil althans de politie na het ongeval gisterochtend in de bocht. Daarbij kwamen twee inzittenden om het leven. Het was het tweede zeer ernstige ongeluk dit jaar op die plek.

"Los van deze ernstige ongevallen, gebeuren er regelmatig minder ernstige aanrijdingen met alleen materiële schade, bijvoorbeeld als een auto tegen de vangrails botst", stelt chef Peter Jobse van het politieteam Mark en Dintel.

Na het dodelijke ongeval gisteren heeft hij een gesprek gehad met burgemeester Wim Denie van Moerdijk: "Hij had eigenlijk hetzelfde idee als ik."

Jobse gaat zijn zorgen kenbaar maken aan Rijkswaterstaat, de wegbeheerder die verantwoordelijk is voor de veiligheid op de toerit. Jobse: "Het is een wat flauwe bocht die steeds scherper wordt. Als je er hard ingaat, kan het misgaan. Bestuurders vliegen er dan uit of ze corrigeren te veel en gaan aan de binnenkant het talud af."

Volgens Jobse lijkt er niks mis met bijvoorbeeld de bebording en de geldende maximumsnelheid. "Toch moeten er misschien maatregelen worden genomen, want er gebeuren veel ongelukken."

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het laatste ongeval. Vaststaat dat de bestuurder hard reed. De politie moet de twee inzittenden die de klap overleefden nog spreken.

In februari raakten speelsters van een rugbyteam gewond, toen hun busje op de toerit over de kop sloeg. Bij Rijkswaterstaat staat de bocht niet bekend als blackspot. Een woordvoerster: "Maar als de politie wil dat we de situatie nog eens analyseren, doen we dat. En als er maatregelen nodig zijn, dan nemen we die."

 
 
Bron: BN DeStem
 
  23-5-2009  


|

FlitsKaart