Ontdek de logica, IQ test voor gevorderden!

 

Man overleden na ongeluk op A7.

BERICHT 1

(Novum) - Een 35-jarige man uit Groningen is woensdag overleden na een aanrijding op de A7. De man reed rond 17.00 uur vanaf de N99 de A7 op. Het verkeer stond hier stil voor de slagbomen van de sluizen bij Den Oever. De automobilist zag dit te laat en reed achter op een vrachtwagen met oplegger, meldt de politie.

Ambulancepersoneel probeerde de man ter plaatse te reanimeren. Hij is overgebracht naar het Westfries Gasthuis, waar hij bij aankomst overleed.

Bron: Nieuws.nl


BERICHT 2

Op maandagavond is een snelheidscontrole gehouden op de A7. Ondanks de aankondiging reden veel bestuurders te snel.

De meting werd gedaan tussen Zaandam en Purmerend. Van de 5.100 voertuigen die de controle passeerden reden er 640 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 183 kilometer per uur op het traject waar 120 kilometer per uur is toegestaan.

Op de A7 wordt vaak met hoge snelheden gereden en gebeuren relatief veel ernstige aanrijdingen. Vorige maand kwamen bij ongevallen op de A7 twee automobilisten om het leven. Tussen Wijdewormer en Noordbeemster was zowel vorig jaar als het jaar daarvoor één dode te betreuren, net als het jaar daarvoor. En in 2008 raakten op het zelfde gedeelte van de A7 zeven mensen ernstig gewond terwijl in 2007 zes verkeersslachtoffers in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Behalve de politie Zaanstreek-Waterland, houden ook de politie Noord-Holland Noord en het Korps Landelijke Politiediensten regelmatig snelheidscontroles op de A7 tussen Zaandam en Den Oever. De drie korpsen hebben twee jaar geleden afgesproken de snelheid van het verkeer op de A7 aan te pakken, door te zorgen dat er meerdere keren per week snelheidcontroles plaats vinden.

Handhavingsmiddelen die ingezet worden zijn radarstatief en onopvallende videosurveillanceauto’s en -motoren en (on)opvallende surveillancemotoren. Het samenwerkingsproject duurt nog zeker twee jaar, waarna het effect van het geïntensiveerde toezicht wordt geëvalueerd.

Dit politiebericht uit Wijdewormer is gepubliceerd op Maandag 30 november 2009 op www.politie.nl

Bron: Politie Wijdewormer

Dames en heren FS,ers barst maar los.....

 
 
Bron: Novum, www.politie.nl
 
  12-3-2009  


|

FlitsKaart