Stemadvies verkiezingen 9 juni 2010

 

Aankomende woensdag gaan we weer met z’n allen naar de stembus om onze leiders voor de komende 4 jaar te kiezen. Als we strikt genomen naar verkeer, verkeersveiligheid, politie, Justitie, miljoenen bekeuringen voor kleine overtredingen, kilometerheffing en snelheidscontroles kijken, dan zijn er eigenlijk maar 2 keuzes. PVV of VVD. Ok, de SP is ook tegen kilometerheffing, maar niet tegen zinloos geflits.

De PVV is het meest uitgesproken: Snelheidslimieten omhoog naar 140 op de snelweg, onmiddelijk beginnen met de aanleg van nieuwe of verbreding van wegen, bezwaarprocedures aanzienlijk verkorten en investeren in echte politie. Stoppen met burgertje pesten door meer echte politie en minder focus op flitsen.

De VVD had jaren geleden al een kamermeerderheid om de limiet naar 130 te brengen, maar de minister besloot om dat niet te doen (hoezo democratie?). VVD is bij monde van Fred Teeven en Charlie Aptroot ook tegen het zinloze geflits en tegen (deze vorm van) kilometerheffing. Toen Teeven nog voor Leefbaar Nederland in de Kamer zat, was zijn leus: Stop het flitspaalfundamentalisme.
Ook de VVD wil graag meer echte politie.

Moeten we eigenlijk nog naar de andere partijen kijken?

Van het CDA hoeven we weinig te verwachten. In de vorm van Sander de Rouwe komen de meest onzinnige voorstellen naar boven die ver staan van elke realiteit. Brengt u dus vooral geen voorkeurstem uit voor hem.

PvdA is voor de autorijder nog veel erger. Diederik Samson wil dat de auto dusdanig belast is, dat niemand meer kan rijden (behalve de rijken, waar ze juist weer een hekel aan hebben). Onder bewind van de PvdA en CDA zijn de bekeuringen zwaar verhoogd, administratiekosten erbij gekomen. De Educatieve Maatregel Gedrag, bedoelt om echte aso’s op cursus te zetten als extra straf blijkt door agenten met opgeheven vingertje gebruikt te worden om iedereen wie ze niet aanstaat op cursus te sturen voor de meest onbenullige feiten (linkshangende langzaamrijdende agent buiten dienst rechts inhalen bijvoorbeeld).

SP is tegen kilometerheffing, maar niet tegen beboeten. Ongetwijfeld willen ze een inkomensafhankelijk boetesysteem introduceren. Ze willen wel meer politie.

GroenLinks....tsja, ....moeten we het er echt over hebben? Duurder, nog duurder, onbetaalbaar maken is hun devies.

Dus wat gaan we kiezen? Dat mag u uiteraard zelf weten, maar denk aan het verleden welke maatregelen door welke partijen zijn geintroduceerd en of u dat voordeel of nadeel heeft gebracht.

 
 
Bron: Martijn
 
  6-6-2010  


|

FlitsKaart