Inhoud pagina: Gros TT-gangers beschaafd de weg op

 

Grofweg 95% van de bezoekers van de TT Assen vertoonde keurig weggedrag. Van de kleine minderheid die ervoor koos zich gevaarlijk te gedragen, is een deel door verkeershandhavers in heel Nederland van de weg gehaald. Een 70-tal bestuurders raakten door met name grove snelheidsovertredingen en overmatig alcoholgebruik hun rijbewijs kwijt. Een fors aantal, maar aanmerkelijk minder dan voorgaande jaren.

Vooral de aanloop naar de zaterdag van de TT verliep bijzonder rustig. De politie, die een groot aantal opvallende en onopvallende motoren en auto’s had ingezet, hoefde in het hele land weinig in actie te komen. Het aangekondigde verscherpte toezicht wierp zijn vruchten af. Zo werden Engelse motorrijders die van de boot in Hoek van Holland kwamen direct geconfronteerd met een alcoholcontrole. Ook een helikopter van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft de verkeershandhavers ondersteund. De heli was betrokken bij een staandehouding van een Belg die kilometers lang over de vluchtstrook reed. De man was flink beschonken en kon zijn rijbewijs inleveren.

Na de TT verliep het zaterdag en zondag minder rustig. Op weg naar huis waren drie motorrijders zo geïnspireerd dat ze met snelheden boven de 200km/u (respectievelijk 215, 210,224) over de Afsluitdijk raasden. Op andere plaatsen kregen verschillende motorrijders hoge boetes en een educatieve maatregel gedrag (EMG) opgelegd. Bij grootschalige controles op restalcohol rondom Assen hadden 41 motorrijders nog zoveel alcohol in hun lichaam dat ze forse bekeuringen kregen. Drie hadden zelfs nog zo’n hoog promillage dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. Een Belg die vorig jaar ook op zondagochtend tegen de lamp was gelopen, bleek zijn les niet geleerd te hebben. De man nam een andere route, maar werd wederom betrapt op het rijden onder invloed. Toch werd ook op zondag minder bekeurd dan in 2009. Toen hadden bij de controle op restalcohol van de 2500 gecontroleerden ruim 50 bestuurders te veel op en werden aanzienlijk meer rijbewijzen ingevorderd.

 
 
Bron: OM
 
  7-1-2010  


|

FlitsKaart