Flitspaal uitgebrand in Sittard

 

Zaterdagnacht 11 september 2010 omstreeks 00.22 uur ontving meldkamer Limburg-Zuid een melding van een buitenbrand aan de Dr. Nolenslaan te Sittard. Brandweer Sittard is ter plaatse gegaan met een TS. Bij aankomst bleek een flitspaal het doelwit te zijn van vandalen.

De daders hebben een autoband aangestoken, welke aan een metalen haak onder de camera van de flitspaal is gehangen. Waarschijnlijk is ook benzine gebruikt bij de brandstichting. Door de zwarte rook is de behuizing van de flitspaal zwart geblakerd. Door de hoge hitte van de brand kan dit al snel leiden tot flinke schade aan de paal.

De brandweer had de brand snel onder controle. Wat de precieze schade aan de flitspaal is zal nog moeten blijken. De politie is ter plaatse gegaan met een patrouille en gaat naar aanleiding van de feiten en omstandigheden een onderzoek instellen om de daders te achterhalen. Ook zal de schade op deze personen worden verhaald.

Op de Dr. Nolenslaan geld een maximale snelheid van 50 km per uur. Aangezien in het verleden is gebleken dat er hier vaak ernstige ongevallen plaatsvinden door te hard rijden, is hier een flitspaal geplaatst. Vaak zijn de boze betrapte snelheidsovertreders de boosdoeners, dat is ook een aanknopingspunt voor de politie in het onderzoek naar deze vernieling.

 
 
Bron: hulpdiensten online
 
  9-12-2010  


|

FlitsKaart