Flitsservice: 130 km/u kan makkelijk. Invoeren dus!

 

De website Flitsservice.nl is stomverbaasd over de reactie van de ANWB vandaag over het voorstel van het nieuwe kabinet om de maximumsnelheid te verhogen. "Ze lijken wel de weg kwijt te zijn", zo reageert Martijn Hurks.

"Ik heb veel respect voor de ANWB, ze hebben mij prima geholpen met mijn pech in Frankrijk, maar dat 130 kilometer per uur op slechts een paar snelwegen zou kunnen is echt flauwekul. Op iedere snelweg kan 130 gereden worden. Veilig en verantwoord. Vaak zelfs nog harder."

"Ik snap ook niet hoe ze dit met droge ogen kunnen beweren. In Frankrijk is het op 2x2 wegen ook 130. In Oostenrijk ook, in Denemarken ook. In Duitsland zelfs onbeperkt op vele stukken 2x2. Hoor je ze in die landen? Nee, natuurlijk niet. Het is ook een non-argument.
Laatst het argument van een zogenaamd onderzoeksburo die beweerde dat 130 rijden extra files zou veroorzaken. Werkelijk, hoe verzin je het!"

Volgens Hurks zijn wat grotere snelheidsverschillen juist goed voor de verkeersveiligheid en vooral voor de doorstroming. Men zou weer gedwongen worden op te letten en men is geneigd sneller naar rechts te gaan, in plaats van onnodig links te blijven plakken." Wat dat betreft zijn we als automobilist in Nederland toch wel behoorlijk ingekakt"

Over geluids en milieuproblematiek is Hurks ook duidelijk. "Het is toch opmerkelijk dat een organisatie nu met droge ogen het durft te hebben over fijnstof en geluid, terwijl ze zelf een jaar of wat geleden actie hebben gevoerd om 90 km/u in te voeren voor mensen met een caravan. Het is toch van algemene bekendheid dat een caravan een zeer hoge luchtweerstand heeft en dat een auto dus veel meer zal verbruiken bij 90, dan bij 80. Hoe kan een organisatie die daar geen probleem mee heeft dan wel een probleem hebben met 120 naar 130?
Bovendien zijn de auto's veel zuiniger en schoner geworden. Ik hoorde laatst voormalig minister Eurlings zeggen dat auto's een dikke 30% schoner zijn geworden. Bovendien zijn bijna alle diesels affabriek voorzien van roetfilters, dus fijnstof is ook geen probleem.
Ook is het erg vreemd dat er nog steeds woonwijken richting snelwegen worden gebouwd. Denk aan een Vathorst bij Amersfoort, Nijkerk, Harderwijk, Blaricum gaat nou ook langs de A27 bouwen, Utrecht met Leidsche Rijn ingeklemd tussen de A2 en A12. Het is gewoon wachten op geklaag en we mogen ook daar nog net 80 rijden.

Ondertussen staan we wel toe dat de bewoners van deze wijken wel lekker een haardvuur mogen maken, of bijvoorbeeld een tuinhaard, die een hele wijk in de brand lucht zet, wat vaak nog verontreinigender is dan een snelweg en roken vele mensen gewoon binnenshuis met kinderen in de buurt en strijden vele mensen voor opheffing van het rookverbod in horeca.
Als luchtvervuiling een probleem zou zijn, dan moet de politiek ook deze vormen van luchtvervuiling aanpakken, want ook dat is vervuiling! Zo niet, onmiddelijk 130 km/u invoeren in geheel Nederland en dan gaan we wel beoordelen of de limiet lokaal iets naar beneden bijgesteld moet worden."

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  14-10-2010  


|

FlitsKaart