Burgemeester ageert tegen snelheidscontroles

 

Burgemeester Mark Slinkman van Rijnwaarden keert zich tegen de wijze van bekeuren door de politie. Dat heeft hij districtschef Bomhof per brief laten weten.

De aanleiding om deze brief te schrijven, was dat de burgemeester vrijdag zelf merkte dat er op de Batavenweg in Lobith een snelheidscontrole werd gehouden, vanuit een verdekt opgestelde auto.

Op deze weg is volgens Slinkman geen sprake van gevaarlijke situaties. "Het is een recht stuk weg tussen twee rotondes in. Wel leent de plek zich er goed voor om in korte tijd een behoorlijk aantal automobilisten ongezien te beboeten. Terwijl minister Opstelten de bonnenquota in november vorig jaar al in de ban heeft gedaan."

Slinkman heeft de in zijn ogen verkeerde bonnencultuur in Rijnwaarden meermalen onder de aandacht gebracht van wijkagent Rick van Aalst, die deze kritiek deelt. De wijkagent zou dit ook meermalen hebben doorgegeven, zonder dat dit 'flitsgedrag' is aangepast.

"Ik zie liever dat de politie bonnen uitschrijft in woonwijken waar te hard wordt gereden en rond basisscholen waar ouders dubbel geparkeerd staan en met stationairdraaiende motoren voor onveilige situaties zorgen."

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  21-6-2011  


|

FlitsKaart