Criminelen kopen politiepakken op internet

 

Criminelen kopen op internet gebruikte politie-uniformen om daarmee mensen op te lichten, te beroven of zelfs te ontvoeren.

De pakken van agenten, die denken te verkopen aan verzamelaars, zijn in meerdere gevallen in criminele handen gevallen. De politie waarschuwt agenten voor de politiepakmisbruikers.

Het probleem is aan het licht gekomen door onderzoek van de Nationale Recherche. Het Korps Landelijke Politiediensten waarschuwde agenten onlangs in het personeelsblad geen oude spullen te verkopen, zegt een woordvoerder.

Het doorverkopen van politiemateriaal is niet toegestaan. "De pakken blijven eigendom van de staat", zegt de KLPD-zegsman. Op Marktplaats zijn zaterdagochtend echter nog meerdere advertenties te vinden met politiepakken en -petten.

Als agenten vermomde criminelen hebben het onder meer gemunt op vrachtwagenchauffeurs. In enkele gevallen zijn die ook gegijzeld. In Limburg werden deze maand drie nepagenten aangehouden die auto’s tot stoppen dwongen en er dan mee vandoor gingen.

 
 
Bron: NU.nl
 
  10-1-2011  


|

FlitsKaart