Belgische flitspalen werken helemaal niet

 

Zeven flitspalen die de Belgische regering twee jaar terug langs de drukke A12 Antwerpen-Brussel liet plaatsen, blijken helemaal nooit te hebben gewerkt. En dat terwijl de palen zijn neergezet omdat het traject vanwege het hoge aantal fatale ongelukken bekend staat als een dodenweg.

De minister van Binnenlandse Zaken kwam met die opmerkelijke onthulling, toen een senator wilde weten hoeveel flitsboetes de palen eigenlijk hebben opgeleverd, zo melden Belgische media. "De flitspalen op de A12 hebben in 2010 en 2011 niet gefunctioneerd, voornamelijk als gevolg van technische redenen", antwoordde de minister tot ieders verbijstering doodleuk.

De verouderde analoge palen werken nog met filmrolletjes. Die moeten regelmatig worden vervangen, maar vanwege een personeelstekort komt de politie daar niet aan toe. Overwogen wordt nu om de palen te vervangen door digitale versies, die de foto's direct doorsturen.

Het aantal ernstige ongelukken op de weg steeg het afgelopen jaar ondertussen van 115 naar 138. Maar volgens de minister gaat er wel degelijk een preventieve werking uit van de palen, ook als ze het niet doen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  23-7-2012  


|

FlitsKaart