Werkgevers willen meer geld voor wegennet

 

De werkgevers willen dat de overheid meer geld uittrekt voor wegen en andere infrastructuur. De afspraak in het Lenteakkoord om jaarlijks 200 miljoen euro hierop te bezuinigen moet worden teruggedraaid. In plaats van te bezuinigen moet er 100 miljoen extra voor infrastructuur worden uitgetrokken.

Volgens Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO- NCW zal de economie anders forse schade oplopen. Een woordvoerder van VNO heeft een bericht in De Telegraaf van maandag hierover bevestigd. Volgens de drie organisaties is het onbegrijpelijk dat politieke partijen willen snoeien in infrastructuur. Een goede bereikbaarheid is essentieel om de economie draaiende te houden, onderstrepen ze. Alleen al de files kosten Nederland jaarlijks 3,7 miljard euro. De helft van dat bedrag komt voor rekening van de bedrijven.

Milieudefensie reageert verbolgen op de oproep. "Als het aan de werkgeversorganisaties ligt blijven we maar duur asfalt neerleggen om meer ruimte te maken voor vervuilend verkeer. Wij roepen politici op om juist extra te bezuinigen op de aanleg van wegen", aldus Ivo Stumpe, campagneleider verkeer. Door de vergrijzing zal de groei van het verkeer vanzelf al minder worden, zo stelt de organisatie.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  13-8-2012  


|

FlitsKaart