Mensen moeten boetes nieuwe flitspaal Waalre aanvechten [UPDATE]

 

Automobilisten die boetes hebben gekregen doordat ze geflitst zijn door de nieuwe flitspaal bij de Eindhovenseweg in Waalre moeten daar bezwaar tegen maken. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen burgemeester Henri de Wijkerslooth en de verkeersofficier. Zij zijn het erover eens dat de komst van de nieuwe digitale flitspaal niet goed is gecommuniceerd.

De nieuwe digitale flitspaal zorgde de afgelopen tijd voor een ware bonnenregen op de Eindhovenseweg. Sommige mensen hebben al voor duizenden euro's aan bonnen gekregen.

Een vrachtwagenchauffeur uit Lommel moest liefst 15000 euro afrekenen.

Hoogte boetes
Bij het behandelen van de bezwaren zal 'rekening worden gehouden' met het feit dat de komst van de nieuwe flitspaal niet goed gecommuniceerd is. Wat dat precies betekent voor de hoogte van de boetes, is onduidelijk.

Nieuws.nl schreef: Mogelijk onderzoek bonnenregen Waalre

Het Openbaar Ministerie stuurt informatie over een nieuwe flitspaal in Waalre die sommige mensen een flink aantal keer heeft geflitst door naar de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Dat meldt een woordvoerder van het OM donderdagavond.

De informatie die wordt doorgespeeld, betreft gegevens die de verkeersofficier van justitie bij een gesprek met burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth heeft gekregen. Dit gesprek vond plaats nadat De Wijkerslooth twitterde dat hij over de kwestie graag wilde praten met het OM.

De kwestie draait om de vervanging van een analoge flitspaal op de N69 in Waalre door een digitale variant. De oude flitspaal deed het een tijd niet. De nieuwe digitale paal doet dit echter wel, altijd. De communicatie rondom de vervanging van de paal is niet helemaal goed gegaan, erkent het OM. "Hoewel we er niet per se over hoeven te communiceren, iedereen hoort zich gewoon te gedragen. Maar communicatie over een flitspaal kan corrigerend werken", aldus de zegsvrouw.

Volgens Omroep Brabant zorgde de nieuwe flitspaal de afgelopen tijd voor een ware bonnenregen. Sommige mensen zouden al voor duizenden euro's aan boetes hebben ontvangen. Zo zou een vrachtwagenchauffeur uit Lommel voor in totaal vijftienduizend euro zijn beboet.

Of het CVOM met de kwestie aan de slag gaat, kan een woordvoerder van dat OM-onderdeel donderdagavond niet direct zeggen.

UPDATE: ED.nl schreef: Politie meldt nieuwe flitspaal voortaan

De regiopolitie meldt voortaan in een persbericht en via Twitter wanneer ergens een flitspaal wordt geplaatst of vervangen.

Dit heeft het korps bekendgemaakt met een verwijzing naar de verontwaardiging die eerder dit jaar ontstond onder weggebruikers in de regio Eindhoven.

Zij waren wekenlang 'geflitst' bij overtredingen op de kruising Eindhovenseweg-Burgemeester Mollaan in Waalre voordat ze doorkregen dat de flitspalen daar (weer) werkten, maar zonder flits. Ook registreerden de nieuwe, digitale camera's voortaan zowel snelheidsovertredingen als door rood rijden. Het boetebedrag liep voor een aantal mensen hierdoor op tot duizenden euro's.

 
 
Bron: Omroep Brabant
 
  4-4-2013  


|

FlitsKaart