Onterechte boete; of u even 620 euro wil betalen

 

Een forumlid meldde ons dat hij bekeurd is voor een snelheidsovertreding van 102 Km/u waar 50 Km/u (binnen de bebouwde kom) toegestaan is. Hij heeft de foto en relevante informatie gekregen, alsmede een boete van EUR 620.

Op de foto staat de auto van het forumlid en een ambulance met de zwaailichten.De flitspaal heeft de ambulance gefotografeerd en het CJIB stuurt de rekening naar de eigenaar van de auto die uit tegenovergestelde richting komt. Volgens de gegevens van de flitspaal is er afgaand gefotografeerd. Conclusie is dus dat de ambulance 102 Km/u gereden heeft en niet ons forumlid.

De flitspaal staat hier.

Advies voor iedereen.
Zorg dat je alle gegevens van een controle in handen krijgt voordat je gaat betalen.Naast de fouten die gemaakt worden in de trajectcontroles, maakt het CJIB ook dit soort blunders. Let wel; als deze man een boete had gekregen voor 10km/u te hard, had hij hem klakkeloos betaald. Ongeveer 1% van de boetes wordt onterecht opgelegd. Justitie vindt dit acceptabel. 100.000 mensen moeten dus jaarlijks een boete betalen voor iets wat ze niet gedaan hebben. Een schande!

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  7-5-2013  


|

FlitsKaart