Na 4.000 boetes iets minder hardrijders A12

 

Het aantal automobilisten dat te hard rijdt op de snelweg A12 tussen Veenendaal en Driebergen is na enkele weken met extra controles gedaald tot 9 procent. De politie deelde bij 15 controles 4.010 boetes uit.

Dat meldt de landelijke eenheid van de politie desgevraagd. De politie controleert sinds half juni intensief op het weggedeelte. Vooral het weggedrag bij geopende spitsstrook moet beter, vindt de politie. Tot voor kort reed gemiddeld meer dan 10 procent van de automobilisten harder dan de dan toegestane 100 kilometer per uur. Dat percentage is nu gedaald tot 9 procent.

Spitsstrook
De meeste boetes vielen bij 8 controles tijdens geopende spitsstrook: 3.604 stuks. Er werd ook gecontroleerd bij gesloten spitsstrook, de limiet ligt dan op 120 kilometer. Daarbij werden 386 boetes uitgedeeld. Tenslotte werd gecontroleerd in de avond en nacht bij gesloten spitsstrook, als een maximumsnelheid geldt van 130 kilometer per uur. Daarbij werden 20 automobilisten geflitst. De politie kondigt aan voorlopig door te gaan met de extra controles.

 
 
Bron: de Gelderlander
 
  7-11-2013  


|

FlitsKaart