Hoe ervaart u de snelheidslimiet van 130 km

 

ANWB peilt weggebruikers over nieuwe snelheidslimiet

Een jaar na de invoering van de nieuwe maximumsnelheid van 130 km/u, willen we van u als snelweggebruiker weten hoe u de veranderingen, die deze maatregel teweeg heeft gebracht, ervaart. Tijdens de zomervakantie, hebben velen van u de nodige kilometers gereden, ook op snelwegen waar u niet dagelijks komt. We zijn dan ook zeer benieuwd of de nieuwe snelheidslimieten volgens u overal voldoende duidelijk worden aangegeven.

De verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur ging in op 1 september 2012. Dit gebeurde op die trajecten waar met deze snelheid gereden kon worden én dit de veiligheid of het milieu niet in gevaar zou brengen. Hierdoor zijn er veel verschillende snelheden en snelheidswisselingen.

De ANWB wil graag weten hoe u als weggebruiker deze verandering heeft ervaren, en of de plaatselijk geldende snelheidslimieten goed en begrijpelijk worden aangegeven. Via onderstaande peiling hier op anwb.nl kunt u uw ervaring aan ons doorgeven.

Peiling 130 km/u Linkje naar enquête (copy/paste) https://www.anwb.nl/formulier,/Enquete130km.html

Intussen zijn er sinds de invoering van de nieuwe maximumsnelheid al diverse aanpassingen geweest. Zo kwamen er bij ons nogal wat klachten binnen over de onderborden. Ook bleken snelheidsborden vaak te ontbreken. Naar aanleiding van deze klachten heeft de wegbeheerder veel snelheidsborden bijgeplaatst, en verdween het verwarrende onderbord over de uitzonderingen die gelden voor de snelheid op spitsstroken.

 
 
Bron: ANWB
 
  9-5-2013  


|

FlitsKaart