Opstelten: Onterechte boetes op A13 toch terecht

 

Begin september ontstond ophef over mogelijk onterecht uitgedeelde boetes op de A13 tussen Berkel en Rodenrijs en Delft-Zuid. De bebording zou op dat traject niet op orde zijn. Ivo Opstelten, Minister van Veiligheid en Justitie, zegt in een reactie aan de Kamer dat de maximumsnelheid "voldoende kenbaar" wordt gemaakt.

Middenberm
Er ontstond ophef nadat er dit jaar veertien keer werd gecontroleerd op snelheid bij hectometerpaal 11.0 en er tijdens die controles 1343 boetes werden uitgedeeld. Onterechte boetes volgens de VerkeersInformatieDienst (VID), want de borden waarop de maximumsnelheid wordt aangegeven zouden niet genoeg zichtbaar zijn. Vooral het feit dat er geen bord aanwezig was in de middenberm heeft gezorgd voor heel wat overtredingen.

Door de VID werd als reactie op die 'ontbrekende borden' geadviseerd bezwaar aan te tekenen tegen de uitgedeelde boetes. Het Openbaar Ministerie liet in een reactie daarop weten dat beroep doen geen kans van slagen heeft. Opstelten geeft in feite dezelfde boodschap af.

1343 boetes
In een brief gericht aan de Tweede Kamer geeft minister Opstelten antwoord op de vragen die eerder door Oskam (CDA) en Berndsen-Jansen (D66) werden gesteld. Opstelten schrijft dat er inderdaad geen bord in de middenberm staat. "Het is niet noodzakelijk dit dit bord er staat. Na de toerit staat aan de rechterzijde een hoog (lamellen)bord. De aangeven limiet op dit bord geldt voor alle rijstroken. Ook staan op de toerit meerdere borden die de limiet van 100 km/h aangeven en geldt op de A13 ook vóór hectometerpaal 11.0 al een limiet van 100 km/h die vele malen aan de weggebruikers kenbaar is gemaakt. De maximumsnelheid is voor alle passanten dan ook voldoende kenbaar en er kan juridisch correct gehandhaafd worden", aldus Opstelten.

 
 
Bron: www.telegraaf.nl
 
  10-2-2013  


|

FlitsKaart