Trajectcontrole A2 goed voor 335.921 boetes

 

De nieuwe trajectcontrole op de A2 van Utrecht naar Amsterdam heeft in de eerste 1,5 maand ruim 116.000 boetes opgeleverd.

De nieuwe controle ging op 15 juli in gebruik. De andere richting wordt al sinds vorig jaar gecontroleerd.

Op de A2 blijkt het systeem voor beide richtingen goed te zijn voor de meeste boetes van alle trajectcontroles; in de maanden mei, juni, juli en augustus kregen bijna 336.000 automobilisten een boete. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

In de vier genoemde maanden werden in het hele land 730.206 boetes uitgedeeld vanwege snelheidsovertredingen bij trajectcontroles op snelwegen. Dat was in dezelfde periode vorig jaar ruim 420.000, maar sindsdien zijn er trajectcontroles bijgekomenNiet werkzaam
Overigens stonden enkele trajectcontroles uit vanwege onderhoud of vervanging van de systemen. Dat verklaart waarom er bij Rotterdam op de A13 maar vier en op de A20 helemaal geen boetes werden uitgedeeld. De controle op de A4 bij Leidschendam was in de zomermaanden goed voor ruim 300.000 geconstateerde overtredingen.

In totaal werden tussen 1 mei en 1 oktober 3,4 miljoen verkeersovertredingen bekeurd, waarvan in 2,8 miljoen gevallen vanwege te hard rijden. Andere overtredingen waar ’de politie het bonnenboekje voor trok’ waren onder meer door rood licht rijden, fout parkeren, het niet dragen van een gordel of helm, het ontbreken van fietsverlichting of het niet handsfree bellen in de auto. Vergeleken met de eerste vier maanden van dat jaar is dat lager (3,7 milljoen), maar wel meer dan dezelfde periode vorig jaar (3,2 miljoen).

PVV vindt toename trajectboetes 'ordinaire lastenverzwaring'

De PVV laat weten geschrokken te zijn van het aantal boetes dat dankzij de nieuwe trajectcontroles op onder meer de A2 is uitgeschreven. De partij wil van de betrokken ministers weten hoeveel van de opbrengst van de verkeersboetes ten goede komt aan de automobilist.

De politie heeft in mei, juni, juli en augustus ruim 3,4 miljoen verkeersboetes uitgedeeld. Dat zijn er zo'n 200.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. PVV-Kamerleden Machiel de Graaf en Lilian Helder: "De toename komt vooral door de A2, waar per dag liefst 2600 boetes worden uitgeschreven. Dat heeft niets meer te maken met het bevorderen van de verkeersveiligheid, maar alles met ordinaire belastingverhoging. De citroen wordt volledig uitgeperst, een schande!"

Bron http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/pvv-vindt-toename-trajectboetes-ordinaire-lastenverzwaring

 
 
Bron: Nu.nl
 
  10-3-2013  


|

FlitsKaart