RWS plaatst extra borden langs A13

 

Rijkswaterstaat heeft vorige week extra borden met de maximumsnelheid geplaatst langs de A13 tussen Rotterdam en Delft. De borden zijn geplaatst in de middenberm.

Het ontbreken van de bebording was er volgens de VID de oorzaak van dat de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op de A13 tussen het knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid niet handhaafbaar was. Volgens de richtlijnen horen borden langs autosnelwegen met meer dan een rijstrook langs beide zijden van de rijbaan te staan.

Desondanks controleerde het KLPD daar in de eerste zeven maanden van 2013 maar liefst 14 keer. Het OM wilde de bekeuringen echter niet collectief seponeren, iets dat men vreemd genoeg motiveerde door te stellen dat bebording er volgens de uitvoeringsbesluiten BABW niet hoefden te staan om te kunnen handhaven.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat geeft nu aan dat er een omissie was in de bebording. Met de extra borden in de middenberm is de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur wel handhaafbaar geworden.

 
 
Bron: VID.nl
 
  22-12-2013  


|

FlitsKaart