Maximumsnelheid A13 blijft 80 kilometer per uur (Update: Snelheid A13 omhoog als A4 is verlengd)

 

De maximumsnelheid op de A13 bij Rotterdam-Overschie blijft voorlopig 80 kilometer per uur. Dat beloofde minister Melanie Schultz (Infrastructuur) tijdens een rechtszitting bij de Raad van State.

Schultz besloot in 2012 de maximumsnelheid op de A13 te verhogen naar 100 kilometer per uur. Dat ging tegen het zere been van de gemeente Rotterdam en Milieudefensie, die naar de rechter stapten om het besluit aan te vechten.

De rechter gaf de gemeente destijds gelijk, maar werd woensdag gedeeltelijk teruggefloten door de Raad van State. Schultz wilde weten of haar geluidsberekeningen terecht waren afgekeurd door de rechter. De Raad van State stelde de minister in het gelijk. Zij kan nu bij andere wegenprojecten in Nederland wel extra decibellen hanteren bij geluidsberekeningen.

Dat lijkt slecht nieuws voor kritische inwoners van Rotterdam-Overschie, maar volgens Schultz hoeven zij zich geen zorgen te maken. De minister zei het "niet langer opportuun" te vinden de snelheid op de A13 omhoog te gooien.

Reacties
Rotterdamse politici reageerden opgetogen op het nieuws dat Schultz de snelheid niet opnieuw zal verhogen. "Dat is ontzettend positief, daar zijn we blij om", jubelt raadslid Turan Yazir (CDA). "Dit is natuurlijk een overwinning voor de burgers in Overschie."

Ook Judith Bokhoven (GroenLinks) is blij. "We hebben daar de lakens buitengehangen en uitgedeeld, om te laten zien hoe vies die straat is door de verhoging van die snelheid", vertelt ze. "Die lakens blijven voortaan een stuk schoner."

Link naar video's

==UPDATE==

De Telegraaf schreef: Snelheid A13 omhoog als A4 is verlengd

De maximumsnelheid op de A13 bij Rotterdam-Overschie gaat waarschijnlijk omhoog als de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam open is. Dat kondigde minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu donderdag aan in een debat in de Tweede Kamer over haar begroting.

Voorlopig geldt bij Rotterdam-Overschie een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. In juni 2012 was die snelheid verhoogd naar 100. Maar in november 2013 vernietigde de rechtbank dat verkeersbesluit na bezwaren van onder meer Milieudefensie en de gemeente Rotterdam. In februari verlaagde Schultz de snelheid uit voorzorg naar 80.

Als de A4 door het groene gebied van Midden-Delfland eenmaal open is, ontlast dat het verkeer op de A13. Schultz bekijkt dan opnieuw of de snelheid bij Rotterdam-Overschie omhoog kan. Het nieuwe, 7 kilometer lange stuk tussen Delft en Schiedam, waarvan een deel verdiept wordt aangelegd, is naar verwachting eind volgend jaar klaar.

=====

 
 
Bron: RTV Rijnmond
 
  29-10-2014  


|

FlitsKaart