Boeteregen voor snelheidsduivels op dijken

 

De politie heeft zaterdag en zondag in de brede regio Zwolle verscherpte snelheidcontroles gehouden. Er werd vooral gecontroleerd op de dijken, na aanhoudende klachten van aanwonenden over scheurende motoren.
Een fors aantal motorbestuurders is op de bon geslingerd.

Vooral op de Vollenhoofsedijk in Blokzijl en op de Weg van Twee Nijenhuizen in Vollenhove werd hard gereden. 14 Rijbewijzen zijn ingevorderd, waarvan 12 van motorrijders.

Twee andere motorrijders zijn gesnapt op de Westenholterallee in Zwolle. Ze reden op de weg binnen de bebouwde kom, waar een maximum snelheid van 70 km/uur is toegestaan, met een snelheid van 127 km/uur. De politie heeft ze genoteerd voor een verplichte cursus voor verkeersgedrag, waarvoor de motorrijders elk ruim 1.000 euro moeten neertellen.

De politie plukte een motorrijder van de A28 die er 157 km/uur reed terwijl ter plekke een maximum van 80 km/uur gold.

Op de Weg van Twee Nijenhuizen en Vollenhoofsedijk in Vollenhove en Blokzijl gingen nog eens negen motorrijders op de bon. Daar is maximaal 60 km/uur toegestaan, maar werden snelheden gehaald van 139, 130 en 117 km/uur.

Op de Drontermeerdijk in Dronten konden tweemaal automobilisten er ook wat van: een reed 130 en de ander 150 km/uur waar tot 80 km/uur is toegestaan.

 
 
Bron: de Stentor
 
  25-5-2015  


|

FlitsKaart