Hij staat op Schouwen: de flitspaal van één miljoen

 

Je zou hem ook de ’Paal van Een Miljoen’ kunnen noemen, de flitspaal ten westen van Serooskerke (S), aan de noordzijde van de N57. De camera leverde in 2014 ruim een miljoen op aan snelheidsbekeuringen, om precies te zijn 1.129.611 euro.

Cijfers
Dat blijkt uit cijfers van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) waar de Volkskrant beslag op heeft weten te leggen. Alleen de gezamenlijke snelheidscontroles op verschillende plaatsen in de bebouwde kom van Middelburg leverden vorig jaar nog meer op voor de Nederlandse schatkist, namelijk 1,4 miljoen.

Schouwen op 1 en 3
Op de derde plaats in Zeeland staat een andere locatie op Schouwen, langs de N59 tussen Oosterland en Bruinisse. Daar werd in één jaar iets minder dan een miljoen euro aan boetes uitgedeeld.

Ruim 8,4 miljoen
De totale opbrengst van snelheidsbekeuringen in 2014 was ruim 8,4 miljoen euro, bij elkaar gebracht door middel van 155.000 bekeuringen. Dat is wel minder dan je zou verwachten op basis van het aantal inwoners van Zeeland. Naar verhouding worden in andere delen van Nederland meer snelheidsbekeuringen uitgedeeld.

Verdeling
Buiten de bebouwde kom werden in Zeeland veel meer boetes (95.000) uitgedeeld dan binnen de bebouwde kom (41.000). In de top 10 van overtredingen in de bebouwde kom staat Middelburg eenzaam bovenaan, Sas van Gent en Goes staan op twee en drie. Op de A58 werden 3200 snelheidsovertredingen begaan, waarbij 37 automobilisten meer dan 30 kilometer per uur te hard reden. De trajectcontrole in de Westerscheldetunnel stond in 2014 uit, maar die is inmiddels weer in gebruik genomen.

Uitleg kaart
Kijk op de kaart van Zeeland naar locaties in jouw buurt. Het gaat niet alleen om flitspalen, maar ook om mobiele controles. Zoom in voor de details. Rode punten betreffen alle locaties waarvan het aantal bekeuringen exact bekend is, geel zijn de locaties langs de snelweg en grijs zijn alle locaties waar wel zo nu en dan gemeten is, maar waar nauwelijks of geen bekeuringen zijn uitgedeeld.
Link naar kaart

 
 
Bron: Omroep Zeeland
 
  26-8-2015  


|

FlitsKaart