Opmerkelijk advies: rechter wil meer verkeersborden bij Plesmanweg in Almelo

 

Kantonrechter F. Berg van de Rechtbank Overijssel adviseert de gemeente Almelo om meer borden te plaatsen die de maximum snelheid op de Plesmanweg aangeven. De kantonrechter komt met dit opmerkelijke advies in een uitspraak van een bezwaar dat een inwoner van Aadorp had ingediend tegen een snelheidsovertreding.

De man verkeerde in de veronderstelling dat de maximum snelheid op dat deel van de Plesmanweg 70 kilometer is. Hij is vorig jaar februari geflitst terwijl hij 74 kilometer per uur reed. Volgens de politie mag ter plekke echter 50 kilometer worden gereden. Dat leverde de bestuurder een boete van 238 euro op.

Verkeersregel
​Cijfers zijn niet voorhanden, maar uit de vele bezwaren die worden ingediend tegen boetes die op de Plesmanweg worden uitgeschreven mag volgens rechter Berg ‘misschien’ worden afgeleid dat de verkeersregel niet alom bekend is. Er is geen juridische reden om het te doen, stelt de rechter, maar het zou een service aan de weggebruiker zijn om bestuurders ‘te herinneren’ aan de snelheidslimiet. Er zouden dus meer borden moeten worden geplaatst, vooral als er een zijstraat is geweest.

Ondanks het feit dat de rechter het beroep van de automobilist uit Aadorp gegrond heeft verklaard, moet de man de boete wel betalen.

 
 
Bron: Tubantia
 
  9-9-2015  


|

FlitsKaart