Toch niet de helft terug van boete op de N57 richting Schouwen

 

Martin de Jong uit Burgh-Haamstede heeft geluk met de uitspraak van de kantonrechter, dat hij de helft van zijn boete voor een snelheidsovertreding op de N57 terug krijgt.

Volgens het Openbaar Ministerie geldt dat niet voor alle boetes op dit traject. Het leek er even op dat de vele automobilisten die vorig jaar zijn bekeurd bij het stoplicht in Goedereede op de N57 richting Schouwen-Duiveland, de helft van het geld terug kregen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Maar er zijn weinig chauffeurs die daar iets van hebben gezien.

Officier van justitie
Ernst Koelman, persvoorlichter van het OM, legt uit hoe dat komt. "Als je het niet eens bent met een boete die je is opgelegd, kun je in beroep gaan bij de officier van justitie", begint hij. Veel automobilisten deden dat vorig jaar. Ze vonden dat er slecht was gecommuniceerd over het inschakelen van de flitspaal en volgens hen ontbraken herhalingsborden over de maximumsnelheid die was verlaagd van zeventig naar vijftig kilometer per uur.

Aangekondigd
Koelman zegt dat het OM hen niet in het gelijk stelde. "De bebording was duidelijk genoeg en het inschakelen van de flitspaal is weldegelijk van tevoren aangekondigd."

Hoger beroep
De Jong is een van de weinigen die vervolgens in hoger beroep is gegaan bij de kantonrechter. Zijn oordeel luidde dat de wet is overtreden, maar hij vond ook de standpunten van de bezwaarmaker reëel. Daarom kreeg De Jong de helft van de opgelegde boete terug. "Deze zaak staat op zichzelf. De uitspraak geldt niet voor alle automobilisten, omdat zij niet in hoger beroep zijn gegaan", aldus Koelman.

 
 
Bron: PZC.nl
 
  16-11-2015  


|

FlitsKaart