Kantonrechter snapt niets van twee snelheden op A1/A35

 

De kantonrechter in Almelo heeft flinke kritiek op Rijkswaterstaat over de situatie op knooppunt Azelo, waar de A1 en A35 samenkomen. Het is de kantonrechter een raadsel 'waarom Rijkswaterstaat ondanks alle ongelukken op dit wegvak de opmerkelijke situatie in stand houdt waarbij verschillende maximumsnelheden gelden, afhankelijk vanuit welke richting een weggebruiker komt'.

Wie uit de richting Rijssen, van de A1 komt mag 130 kilometer per uur, tot het punt waar de zogenoemde blokmarkering voor het invoegen ophoudt. Wie van de A35 uit de richting Almelo komt mag 120 kilometer per uur. De lengte van het wegdeel van de gecombineerde A1/A35 waar die verschillende snelheden gelden, is zo'n 400 meter.

Beroepschrift
Een automobilist die vorig jaar oktober werd bekeurd omdat hij 150 reed, maakte de kwestie aanhangig. Hij kwam van de A1 en zou 30 km/u te hard gereden hebben. Hij diende met succes een beroepschrift in. De kantonrechter oordeelde dat voor hem een maximumsnelheid gold van 130 kilometer per uur. De agent die met een lasergun controleerde had er rekening mee moeten houden uit welke richting de auto kwam.

 
 
Bron: Tubantia
 
  12-2-2015  


|

FlitsKaart