Bonnen voor bestuurders die seintje geven voor snelheidscontrole in Westervoort

 

Vier automobilisten die andere weggebruikers een seintje hebben gegeven om hen te waarschuwen voor een verkeerscontrole, zijn op de bon geslingerd in Westervoort. De bestuurders gebruikten daarbij groot licht en dat is niet toegestaan, legt wijkagent Kea Hartemink uit. 

De verkeerscontrole vond woensdag plaats op de Rivierweg, waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. 

Hand uit raam steken mag wel
De seiners kunnen binnenkort een bon van 95 euro euro, plus 9 euro administratiekosten, op de deurmat verwachten. Sommige mensen reageren op Instagram verbaasd over de bonnen voor de seiners. ‘Het is toch juist sociaal’ en ‘waarom mag seinen niet, terwijl flitsers ook worden omgeroepen op de radio en via apps’, klinkt het bijvoorbeeld.

Volgens Hartemink is iemand attenderen op een snelheidscontrole wél toegestaan, maar is het verboden om daarbij groot licht te gebruiken. ,,Je hand uit het raam steken om iemand op een controle te wijzen mag nog wel. Met het groot licht loop je het risico om tegenliggers te verblinden. Dit mag je sowieso overdag niet aanzetten.”

Amper snelheidsovertreders
Volgens de wijkagent viel het aantal snelheidsovertreders op de Rivierweg juist erg mee. Er was slechts één persoon die te snel reed, vermoedelijk mede door de seiners. ,,Er zijn dus meer bekeuringen aan seiners uitgedeeld dan dat er mensen zijn beboet voor het overtreden van de snelheid.”

Het aantal snelheidscontroles op de Rivierweg en op de nabijgelegen Hamersestraat is eind vorig jaar wat opgeschroefd. Bij een controle in die twee straten reden destijds nog twee automobilisten 34 kilometer per uur te hard: zij reden 84 op het punt waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is. Alleen al bij die controle werden toen 22 bonnen uitgedeeld. 

 

 
 
 
Bron: De Gelderlander
 
  3-9-2020  


|

FlitsKaart