Een pagina vol lachwekkende juridische zaken

Soms valt er ook iets te lachen. En daar maken we bij de flitsservice.nl graag een verzameling van! Omdat het vaak helemaal niet om te lachen is wat we aan brieven van het OM krijgen, of het cvOM, en natuurlijk ook onze vrienden uit het noorden, het CJIB, beginnen we eens met een fijne binnenkomer.

Snelnavigeren

-Het CJIB, op de tenen getrapt!
-Maximum snelheid van 10 km/u??

 

 

 

 

Het CJIB, op de tenen getrapt!

Onderstaand een brief die wij mochten ontvangen via de mail. Iemand had, uit financïele overweging (hij kon de opgelegde boete niet in eens betalen), een paar zeer kleine overboekingen gedaan aan het CJIB voor een ontvangen beschikking. Natuurlijk had de betrokkene dat geld niet liggen, maar hij wilde ook geen problemen zoals vermeld in de wet Mulder. Er staat hem nogal wat te wachten bij niet (tijdig) betalen; dwangbevelen, rijbewijs invordering voor de periode van 4 weken, voertuig buiten gebruik stelling voor de duur van 4 weken.... Dus wat doe je?? Je besluit elke cent die je overhoud over te boeken aan het CJIB.


Daar zijn ze schijnbaar niet zo van gecharmeerd bij het CJIB. Zie bovenstaande brief.

Let in het bijzonder eens op de volgende zin; "....... dat deze praktijk voor het CJIB niet acceptabel is, omdat u hierdoor onnodig kosten veroorzaakt" Misschien moet het CJIB zich eens afvragen hoeveel financieel leed zij, en haar opdrachtgevers veroorzaken bij de gemiddelde Nederlandse gezinnen.

 

Ons commentaar; zolang u niet betaalt buiten de gestelde termijn van de beschikking doet u niets fout. Het staat ook duidelijk vermeld op de beschikking. Betaal op tijd, voorkom verhoging. Er staat niet; Betaal ineens en op tijd, voorkom verhoging. Mocht u ooit een betalingsherrinering hebben ontvangen van het CJIB, zal u daar ook lezen dat bij controle van de betaling "nog geen, of geen volledige betaling hebben ontvangen...". Kortom, het debiteuren systeem van het CJIB laat betaling in delen schijnbaar toe. Indien u zorg draagt voor tijdige betaling, op welke manier dan ook, staat u volkomen in uw recht. Laat u zich dus niet bang maken voor dit soort maaginhoud kerende brieven! Van ons krijgt het CJIB een voordracht voor de gouden eikel 2007.

Ga naar top

Maximum snelheid van 10 km/u??

Onlangs kregen we dit transactievoorstel opgestuurd per mail. De inzender had met de moorddadige snelheid van 67 km/u te hard gereden. Zelfs wij bij de flitsservice waren onder de indruk van deze snelheid, totdat we wat beter gingen kijken naar het transactievoorstel..... Wat blijkt? Het gaat om een doodgewone straat in Groningen. Of eigenlijk gaat het om een deel van de ringweg Groningen, de N370. Groter werd onze verbazing toen we zagen waar het transactievoorstel nu eigenlijk om ging. De ter plaatste geldende maximum snelheid is 10 km/u!
Wij kennen geen ringweg Groningen waar een maximum snelheid van 10 km/u geld. Voor de duidelijkheid laten we u ook even een afbeelding zien van de Laan 1940-1945 in Groningen.


Bron: www.maps.google.nl
De inzender van dit transactievoorstel was voornemens het transactievoorstel NIET te betalen en de zaak voor de kantonrechter te laten komen. Daar hadden we graag bij willen zijn. Helaas kwam men er bij het CJIB er op tijd achter en werd de zaak geseponeerd. Best wel jammer eigenlijk, want dit hadden we graag als een schriftelijk vonnis hier willen plaatsen! Helaas...............

Ga naar top

--Laatste update: 4 juli 2007--
Tekst en opmaak: Tukker_Pat, Martijn

 

Copyright 2007 ©Flitsservice.nl --Disclaimer--