Wist u dat??

...u voor een snelheidscontrole mag waarschuwen?
...u fotos mag maken van een radaropstelling?
...u uw bezwaarschrift ook kunt faxen?

 

Wist u dat?? ...u voor een snelheidscontrole mag waarschuwen?

Een boeiend artikel over het wel of niet strafbaar zijn als u een ander voor een snelheidscontrole waarschuwd. Blijkbaar mag het toch. Klik hier voor het artikel.

 

Ga naar top

 

Wist u dat?? ...u fotos mag maken van een radaropstelling?

Als u een foto van een radarwagen wil maken, zijn er een aantal spelregels waar u zich aan moet houden. U moet ervoor zorgen dat u geen verkeersregels overtreedt. U mag bijvoorbeeld niet op de stoep of op de vluchtstrook parkeren. Ook mag u niet als voetganger over de snelweg lopen. Als u in het grasveld loopt dient u ervoor te zorgen dat u 10 meter uit de buurt van de snelweg blijft, indien dit niet gescheiden wordt door een vangrail of bijvoorbeeld een sloot. Dus als u vanaf een viaduct foto's wilt maken van een opstelling is dat geen enkel probleem. Ook een foto van de auto mag u maken. Het is immers een auto van een mede van uw belastinggeld betaalde instantie met daarin een in openbare dienst zijnde ambtenaar. Een radarwagen is bv. geen militair object. Het kan u wel mondeling geweigerd worden, maar dit is nergens op gebaseerd en slechts speculeren op uw eventuele volgzaamheid.

Over het algemeen wordt het door de ambtenaar gewaardeerd als u zich even voorstelt. Een ambtenaar (ook geuniformeerd) dient zich op uw verzoek behoorlijk te legitimeren (Politiewet). Dit mag u nooit geweigerd worden.

Het is niet de bedoeling om grof te doen tegen de betrokken ambtenaar, zoals op andere sites te lezen is. Ook al vinden we snelheidscontroles zoals ze nu uitgevoerd worden geen geschikte methode voor een betere verkeersveiligheid, als we normaal doen kunnen we er nog wat van leren.

Als u hier klikt, krijgt u een KLPD toestemmings-fax te zien die is gestuurd aan iemand die ook wat problemen had met de flitsambtenaren.

 

Ga naar top

 

Wist u dat?? ...u uw bezwaarschrift ook kunt faxen?

Als u een beschikking heeft gekregen en u kunt bezwaar maken bij het cvOM in Utrecht, oftewel de Officier van Justitie in Utrecht, dan kunt u uw bezwaar ook faxen! Bespaart al gauw de portokosten en het is reuze handig! Bewaar het verzendrapport totdat u een schriftelijke ontvangst bevestiging hebt gehad dat uw bezwaarschrift in goede orde is ontvangen.

Het faxnummer van het cvOM te Utrecht is: 030-2903870

Succes!!


Ga naar top

--Laatste update: 13 juni 2007--
Tekst en opmaak: Martijn

 

Copyright 2007 ©Flitsservice.nl --Disclaimer--