’Flitspalen maken Geldropseweg in Mierlo juist onveiliger’





 

GELDROP-MIERLO – Het plaatsen van flitspalen en matrixborden met snelheidssignalering maakt de Geldropseweg in Mierlo onveiliger en onoverzichtelijker. Dat schrijft politiechef G. Goossens van Geldrop, Mierlo en Nuenen in een brief aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo. Hij keert zich daarmee tegen het unanieme raadsbesluit om deze snelheidsbeperkende maatregelen te nemen.



De raad wil, met name in de avonduren, afdwingen dat men op deze gevaarlijke weg maximaal vijftig kilometer per uur rijdt. Dit naar aanleiding van de vele ongevallen op de kruising Geldropseweg-Oudvensestraat. Vorig jaar is hier de 22-jarige Mierlonaar Dennis Bordat verongelukt.



Politiechef Goossens vreest dat automobilisten door alle borden en palen straks het overzicht verliezen. „Het plaatsen van flitspalen voorkomt het door rood licht rijden niet, het biedt enkel de mogelijkheid om áchteraf op te treden tegen overtreders“, zo schrijft Goossens. Volgens hem kan dit laatste ook maar beperkt, omdat voor de negen flitspalen die Geldrop en Mierlo nu reeds hebben maar één camera beschikbaar is.

 
 
Bron: Eindhovens Dagblad
 
  18-3-2005  


|

FlitsKaart