BelgiŽ stelt fluorvest verplicht in auto



23/03/2006 BRUSSEL - Automobilisten in Belgi√ę moeten binnenkort een fluorescerend vestje in de wagen hebben liggen. Ze moeten het fel oranje of gele vest aantrekken als ze bij pech of ongeval rond de auto lopen.



In Nederland is het vestje niet verplicht. Een voorstel daartoe komt ook niet op korte termijn, aldus een woordvoerster van het ministerie van Verkeer in Den Haag.




Het opvallende kledingstuk moet de personen zichtbaarder maken en ongelukken helpen voorkomen. Een Belgische Kamercommissie heeft daarover unaniem een resolutie goedgekeurd. Verkeersminister Landuyt gaat de aanbeveling uitvoeren, zo bevestigde een woordvoerster donderdag. De maatregel gaat naar verwachting volgend voorjaar in.




De fluorvestjes zijn al verplicht in veel andere EU-landen, zoals Duitsland, Finland, Itali√ę, Spanje, Portugal en Oostenrijk. ¬ĄWij konden niet achterblijven¬Ē, aldus VLD-kamerlid Hilde Vautmans die het voorstel had gedaan. ¬ĄDat een fluorvestje levens kan redden staat buiten kijf. Als we in de wagen een verkeersdriehoek, een brandblusser, een reservewiel en een verbanddoos verplichten, moet ook het vestje hieraan worden toegevoegd¬Ē.
 
 
Bron:  Telegraaf
 
  Melder: Harold
 



Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation banner