Wilders wil ’s nachts harder rijden





 

DEN HAAG - Automobilisten moeten ’s avonds en ’s nachts harder kunnen rijden. Dat schrijft Geert Wilders in het verkiezingsprogramma ...



..van zijn Partij voor de Vrijheid, dat hij volgende week presenteert. Hij wil op 100-kilometerwegen een maximumsnelheid van 110 en na tien uur ’s avonds mag het verkeer van hem zelfs 120 rijden. Op snelwegen moet de snelheidslimiet ’s nachts bij 140 kilometer per uur komen te liggen.



Wilders, die in 2004 uit de VVD- fractie stapte en verderging als onafhankelijk Kamerlid, doet op 22 november voor het eerst mee aan de verkiezingen. In zijn plannen komen vooral automobilisten er goed vanaf. Wilders pleit voor meer asfalt en afschaffing van de trajectcontroles. Tolheffing of rekeningrijden zijn helemaal uit den boze.



Net als het CDA denkt de PVV dat het aantal ambtenaren fors kan worden beperkt en dat scholieren verplicht een maatschappelijke stage moeten volgen. Ook is Wilders het met de grootste regeringspartij eens dat AOW en hypotheekrente- aftrek ongemoeid moeten blijven.



De PVV wil een bouwstop van vijf jaar voor moskeeën en islamitische scholen en een evenlange immigratiestop voor Marokkanen en Turken. Misdadigers worden in Wilders’ plannen hard aangepakt.



 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  19-8-2006  


|

FlitsKaart