550 bekeuringen bij verkeersactie ‘Blind date’ UPDATE

 

Arnhem (regio), 24-09-2006 • Politie en verkeershandhavingsteam hebben vrijdag en zaterdag in totaal 382 bekeuringen uitgedeeld in de regio Gelderland-Midden bij een verkeersactie genaamd ‘Blind date’.


De actie dankt zijn naam aan het feit dat agenten gebruik maakten van onopvallende politieauto’s en motoren met onder meer als doel de pakkans van grove verkeersovertredingen te vergroten. Bovendien wil de politie met de actie een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in de politieregio.


Bijna veertig agenten, aangevuld met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, gingen vrijdag en zaterdag de weg op met onopvallende motoren en auto’s. Vrijdag leverde dat 179 verkeersovertredingen op. Op zaterdag werden in totaal 203 bekeuringen uitgedeeld. Op beide dagen werden van vijf bestuurders het rijbewijs ingevorderd wegens snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer (3 op vrijdag, 2 op zaterdag).


Vooral de snelheidsovertredingen en het rijden op opgevoerde brommers voerden de boventoon in de aantallen bekeuringen. Op beide dagen samen werden 92 bonnen uitgedeeld aan hardrijders. In totaal 95 bromfietsers werden geverbaliseerd omdat ze op een opgevoerde brommer bleken te rijden.


Overige opmerkelijke zaken waren het niet handsfree bellen tijdens het rijden (39 bekeuringen); rijden zonder helm (37 bekeuringen); rijden zonder bromfietscertificaat (18 bekeuringen) en het rijden door roodlicht (15 keer). De overige bekeuringen waren voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen. Bij een soortgelijke actie vorig jaar werden door de politie meer dan 500 bekeuringen uitgedeeld en moesten 11 automobilisten hun rijbewijs inleveren.N.B. De actie ‘Blind date’ gaat vandaag (zondag) door, de resultaten daarvan zijn echter pas morgen (maandag 25 september) bekend.
UPDATE BVOM:Onder de naam Blind Date werd in de regio Gelderland-Midden dit weekeinde een grote verkeerscontrole gehouden. Agenten maakten gebruik van onopvallende politieauto's en motoren om de pakkans bij grove verkeersovertredingen te vergroten. De actie leverde 550 bekeuringen op.Geen helm en opgevoerd

De agenten vorderden van minstens vijf automobilisten het rijbewijs in, omdat zij vijftig kilometer of meer te snel reden. Voor het rijden op een opgevoerde brommer werden 95 bromfietsers op de bon geslingerd. Verder voerden verbalen voor het rijden zonder helm en mobiel bellen achter het stuur de boventoon.De actie duurde van vrijdag tot en met zondag. De politie wil hiermee een actieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in de regio.BRON:

 
 
Bron: Politie.nl
 
  24-9-2006  


|

FlitsKaart