Justitie wil autorally’s verbieden1963x

Justitie onderzoekt of het mogelijk is autorally’s op de openbare weg te verbieden. Dat meldt het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) dinsdag. Aanleiding is een autorally afgelopen weekeinde van Londen naar Amsterdam.

Daarbij reden diverse deelnemers met meer dan tweehonderd kilometer per uur over Nederlandse snelwegen. Zeven bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt.


Grote belangstelling bij de -stempelpost- op het Waterlooplein in Amsterdam (meer foto's + Hahn)Regels

Een autorally is op zichzelf niet verboden zolang de deelnemers zich aan de verkeersregels houden, zegt BVOM-woordvoerder Leo Maat dinsdag. Zo worden regelmatig legale toertochten met oldtimers gehouden.

Pas als de rally een wedstrijdelement heeft waarbij snelheid een rol speelt, wordt de wet overtreden: in de Wegenverkeerswet is bepaald dat er geen snelheidswedstrijden op de openbare weg mogen worden gehouden.


Voorkomen

Justitie wil ook gaan praten met de organisatoren van de autorally’s. Zo moeten dergelijke wedstrijden worden voorkomen, meent Maat. Met de organisator van de race van afgelopen zondag is nog niet gesproken, maar justitie is dat nog wel van plan.

Bij de race raakten zeven bestuurders hun rijbewijs kwijt omdat ze meer dan vijftig kilometer per uur te hard reden. Een Porsche reed gemiddeld meer dan tweehonderd kilometer per uur. De politie had veertien politieauto’s en zeven onopvallende surveillancevoertuigen ingezet om de race in goede banen te leiden.

Bron:  Nu.nl

Melder: PeijsHater

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Zo kan het dus ook.

Filmpje van de Italiaans politie die hulp verleend aan een Gumballer