BOVAG begint ’Schatkist-Tour’ tegen accijnsverhoging

 

Het schiet de BOVAG in het verkeerde keelgat dat de accijns op LPG en diesel per 1 juli wordt verhoogd in een tijd dat de prijs van brandstoffen al de pan uitrijst.

En nog erger is dat minister Bos hierbij doodleuk stelt dat automobilisten maar moeten wennen aan de torenhoge brandstofprijzen. BOVAG trekt daarom van 17 t/m 23 juni met een opvallende Schatkist-Tour het land in om automobilisten en truckers een stem en een gezicht te geven. Stop de accijnsverhoging. Rijdend Nederland zit aan zijn taks.

In diverse regio’s wordt op drukbezochte tankstations de goedgevulde en grote `Schatkist van Balkenende IV’ neergezet. Automobilisten die de accijnsverhogingen meer dan zat zijn, kunnen zich via de camera rechtstreeks tot Den Haag wenden. Door op de schatkist te klimmen, kunnen zij de politiek laten weten wat voor hen de dagelijkse gevolgen zijn van de hoge brandstofprijzen. Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD, zal samen met de BOVAG-directie op 18 juni de officiële aftrap verrichten van de BOVAG-protestactie.

In Brussel bij de EU wordt vandaag door boze truckers en boeren gedemonstreerd tegen de torenhoge brandstofprijzen. Volgens de Belgische media is Brussel onbereikbaar geworden. Daarnaast dreigen actievoerders de havens in Antwerpen en Zeebrugge plat te gooien wanneer de EU niets doet aan de brandstofprijzen.

 
 
Bron: Blik op nieuws
 
  18-6-2008  


|

FlitsKaart